Rechtszaak antidemocraten uitgesteld

amsterdamHAARLEM/AMSTERDAM – De rechtbank houdt de zaak tegen de 24-jarige York M. en de 23-jarige Omar T. aan. De twee mannen worden verdacht van een aanslag op de rechtbank in Amsterdam. Volgens minister Ivo Opstelten was dat een aanslag op de democratie.

granaatwerper

De twee verdachten zouden met een granaatwerper op de rechtbank in Amsterdam hebben geschoten. De zaak wordt in Amsterdam door Haarlemse rechters behandeld. De officier van justitie beschuldigt de mannen van poging tot moord. Het gebouw was weliswaar leeg en niemand raakte gewond. Maar beveiligingspersoneel had geraakt kunnen worden, redeneert de officier. Volgens de officier heeft de aanslag geen politieke achtergrond.

Pieter Baan

De advocaten krijgen nu van de rechtbank de tijd om de het dossier te bestuderen. M. wordt ook nog beschuldigd van een mislukte liquidatie. Die zaak wordt in Haarlem afgedaan. Hij is door de rechter-commissaris naar het Pieter Baan Centrum gestuurd. Maar hij wil daar niet meewerken. De volgende zitting is eind juni (JS)

lees ook:

16 maart 2012 Zestig dagen erbij voor aanslag op de Rechtbank Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.