De weerzinwekkende foto’s van Nouafel uit het Verdomhoekje

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – ‘Als u geen foto’s meer wil zien, dan kan de moeder weer binnen komen’ , oppert rechter Koster tegen de advocaten van 26-jarige Cornelia de J. en de 28-jarige Younass A.. Cornelia wordt beschuldigd van moord maar ze kan de foto’s van haar overleden zoontje niet aanzien. Ze mocht even de zaal uit.

schermen

Het zijn grote detailfoto’s  van het gekwetste lichaam van haar 3-jarige zoontje Nouafel. Nouafel die opgroeide in een wijk die als bijnaam ‘het verdomhoekje’ heeft, had al weinig kansen maar deze foto’s zijn van een zelden vertoonde gruwelijkheid.

De opmars van het beeld in de rechtbank heeft tot gevolg dat zulke weerzinwekkende foto’s die vroeger op de tafel van de rechter bleven, nu op grote schermen in de zaal worden getoond. Een forensisch pathologe van het Nederlands Forensisch Instituut geeft uitleg geeft over de verwondingen op het gezicht van het jongetje. Deze mevrouw is gespecialiseerd in kinderen, vertelt ze. Ze doet 50 dode kinderen per jaar.

buikvliesontsteking

Zij kan aan de verwoningen zien of het kind is vastgehouden zodat de klap harder aan komt. De deskundige gaat ervan uit dat Nouafel is overleden door een buikvliesontsteking die weer is veroorzaakt doordat de peuter hard in zijn buik is getrapt. En omdat de moeder naar buiten mocht en stiefvader Younass in de cel zit, is er waarschijnlijk bewijs tegen de stiefvader.

De deskundige weet in ieder geval dat moeilijk is om precies te dateren wanneer deze afgrijselijke verwondingen zijn toegebracht. Dat kan niet bij kinderen. Dat is het enige goede nieuws voor de verdediging van deze vierde procesdag.  De inhoudelijke behandeling is in juni. (jurgenswart/andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

10 oktober 2012 Openbaar ministerie in hoger beroep zaak dode peuter Nouafel

27 september 2012 Moeder en stiefvader niet schuldig aan dood peuter Nouafel moeder toch in hoger beroep

13 september 2012 Het laatste woord van de moeder van de overleden peuter Nouafel

7 september Stiefvader was in tranen na dood van peuter Nouafel

6 september 2012 Eis 8 jaar voor doodschoppen weerloze peuter Nouafel

5 september 2012 De ouders van peuter Nouafel kunnen er niets aan doen

4 september 2012 Wrakingsverzoek afgewezen van advocaat van dode peuter Nouafel om geheime informant

12 juni 2012 Verdachte moeder van peuter uit het Verdomhoekje voegt zich als slachtoffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.