Heeft de verdachte van de brandmoord een gespleten persoonlijkheid

imagesCAPW7ZE2ARNHEM – Lijdt de 30-jarige Aryaan R. aan een gespleten persoonlijkheid. Volgens haar advocaat Willem Jan Ausma zijn daar aanwijzingen voor. Het gerechtshof vindt dat een psychiater en een psycholoog die vraag moet beantwoorden. Het hof wijst het verzoek van de advocaat toe om nader onderzoek te doen naar de verdachte.

toerekeningsvatbaar

R. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot achttien jaar cel omdat zij een andere vrouw in brand heeft gestoken. Volgens de rechtbank was R. volledig toerekeningsvatbaar. Advocaat Ausma vermoedt dat de vrouw lijdt aan een dissociatieve identiteitsstoornis. De zaak gaat verder op 20 juli. (JS)

lees ook:

6 juli 2012 Psychiatrisch onderzoek verdachte brandmoord

13 april 2012 Brandmoord aangehouden in de tweede ronde

Een gedachte over “Heeft de verdachte van de brandmoord een gespleten persoonlijkheid”

  1. De kwalificatie van verdachte is onterecht, ze is immers door rechtbank Utrecht veroordeeld. Er bestaat geen twijfel over het feit dat ze Narges Achikzei heeft vermoord. De deskundigen van PBC die haar hebben onderzocht zeggen dat ze toneel speelt, ze wil gewoon niets vertellen over haar beweegredenen. Aryan R. is de zus van een vriend van Narges’ verloofde. Waarschijnlijk heeft ze Narges Achikzei in opdracht van anderen vermoord in het kader van eerwraak (=obstructie van gedwongen huwelijk). Ze kende het slachtoffer oppervlakkig en had geen aanwijsbaar conflict met haar. Justitie heeft uitgesproken dat zij het zeer onwaarschijnlijk achten dat Aryan de moordaanslag zonder hulp van anderen heeft uitgevoerd. Meer arrestaties werden dan ook niet uitgesloten.

    Ik ben benieuwd of het OM in hoger beroep het juiste motief aan de Zeister brandmoord koppelt. Het verzonnen jaloezie-motief is immers door rechtbank Utrecht verworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.