Tot vijf jaar gevangenisstraf voor groep verkrachters

Utrecht-20120326-00146UTRECHT – De rechtbank legt zes jongens die mee hebben gedaan aan een groepsverkrachting lange gevangenisstraffen op. De rechtbank noemt de verklaring van hun slachtoffer geloofwaardig. De 21-jarige Salehedinne K. moet vijf  jaar het gevang in wegens twee groepsverkrachtingen. Tegen hem was zeven jaar geëist.

wederzijds goedvinden

De jongens gaven allemaal toe dat ze in de woning van een 17-jarige vriend seks hebben gehad met een paar meisjes. Volgens de groep was dat met wederzijds goedvinden. Hun advocaten bleven erop hameren dat een meisje uit eigen beweging na de verkrachting nog was teruggekomen. De rechtbank noemt dat vreemd, maar vermoedt dat het meisje dit deed omdat ze verliefd was op de 17-jarige jongen.

jeugd-tbs

De rechtbank heropent het onderzoek tegen deze jongen die zijn vriendin beschikbaar had gesteld. De officier had jeugd-tbs geëist, maar de rechtbank vindt dat de deskundigen elkaar tegenspreken. Tegen de andere verdachten gaat de rechtbank uit van 24 maanden per verkrachting.

De rechtbank past ook de onbegrijpelijke eis tegen Farid B. aan. B. kreeg 28 maanden opgelegd en dat scheelt hem in de praktijk bijna anderhalf jaar zitten. De laagste straf kreeg Mike J. Hij moet 20 maanden achter de deur. Twee verdachten zijn niet opgespoord. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

9 oktober 2012 Officier eist opnieuw jeugd tbs tegen jongen die zijn vriendin uitleende voor een groepsverkrachting

4 april 2012 Een onbegrijpelijke eis

3 april 2012 Officier eist jeugd-tbs wegens groepverkrachting

30 maart 2012 Homo deed niet mee aan groepsverkrachting

16 februari 2012 Onhandig maar niet vooringenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.