Over parttime Occupiers en een koppige burgemeester Wolfsen

Utrecht-20120328-00149UTRECHT – Bestuursrechter Willems verlengt de doodsstrijd van de Occupy beweging met zes weken. De rechter bepaalt dat het zieltogende clubje na Koninginnedag mag terugkeren op hun camping bij het stadhuis in Utrecht. De Occupiers hebben, zeer sympathiek, vrij baan gemaakt voor de dronken Koninginnedagmassa. Burgemeester Aleid Wolfsen dacht ze direct te kunnen lozen. Maar de rechter bepaalde dat de tenten toch weer het straatbeeld mogen ontsieren.

werk

Het zou het clubje sieren als op 1 mei volgens oude socialistische traditie gewoon aan het werk zouden gaan. Want hoe hard ze ook roepen dat ze zich ook druk maken om de financiële crisis. Ze zouden meer bij hebben gedragen aan de oplossing van die crisis als ze aan de slag waren gegaan in plaats van gesprekken te voeren over die crisis in hun tentjes.

Om maar te zwijgen over de kostbare rechtszaken die ze aanspanden tegen Aleid Wolfsen en zijn trawanten in andere steden. Ze omschrijven zichzelf in de rechtszaal als parttime Occupy’ers, wat ze de rest van de tijd doen, blijft volkomen onduidelijk. Hun advocaat Marcel Schukink Kool die fulltime door de belastingbetaler wordt betaald, houdt een rechter, een griffier, vier topambtenaren, vier politiemensen meer dan een dag bezig. In alle grote steden is ook zo’n kostbare rechtszaak die helemaal nergens over gaat.

messen

De jurist van Wolfsen voert aan dat een demonstratie ooit moet eindigen. Er zijn ernstige incidenten geweest Occupy’ers lopen met messen te zwaaien, voegt hij daar namens de burgemeester aan toe. De rechter stuurt ze allemaal de gang op om er samen uit te komen. De jurist belt lang met zijn baas maar Wolfsen houdt voet bij stuk: Occupy moet weg. Maar de rechter geeft Wolfsen ongelijk.

De Occupy’ers hadden bezwaar gemaakt en de rechter vindt dat Wolfsen ze niet weg kan sturen zonder dat die bezwaren afgehandeld zijn. Ze zegt dat de gemeente binnen zes weken een beslissing moet nemen op de bezwaren van de Occupy’ers. Die beslissing laat zich gemakkelijk raden. De volgens de rechtszaak trouwens ook. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.