Een agressief type in een rolstoel

Utrecht-20120424-00168UTRECHT – Het is onmogelijk om met deze rolstoel een meniscus kapot te rijden. Dat zegt de 46-jarige Harry tegen rechter Oostendorp. Menen in een rolstoel zijn vaak zielig maar dat geldt niet voor Harry. Hij komt druk en agressief over. Hij laat de rechter nauwelijks uitpraten en hij veroordeelt zichzelf met zijn praatjes in de zaal.

meniscus

Een beveiliger van een bouwmarkt heeft aangifte gedaan tegen Harry. Het begon niet eens met Harry. Een vriend van Harry had een schaar uit een verpakking gehaald. Maar Harry moest zich ermee bemoeien. Eerst bedreigde hij de beveiliger met de dood. Daarna reed hij met zijn rolstoel en de grote balk vooruit op de buik van de bedrijfsleider af. Hij zou vervolgens de beveiliger tegen de knie zijn gereden. Die beveiligingsman heeft een kapotte meniscus.

De opnamen bij de kassa worden op de laptop van de officier afgespeeld. Harry wordt nog bozer dan hij al was. ‘Die lui zoeken me’, zegt hij. De officier van justitie vindt het een boete van 750 euro waard.

voetsteunen

Advocaat Joost Joris van Doleweerd wijst erop dat er geen enkel medisch bewijs is van knieletsel. Hij laat Harry nog een keer naar voren rijden met de rolstoel om de rechter te laten zien hoe laag de voetsteunen zitten. Dat gelooft de rechter wel. Ze spreekt Harry vrij van het beschadigen van de knie.

Harry wil nog steeds niet luisteren en praat er stevig doorheen, maar de rechter acht de bedreiging wel bewezen. Ze legt een boete van 500 euro op. Harry schreeuwt de rechter nog toe dat hij in hoger beroep gaat voordat hij de zaal uitrolt. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.