Straatracer pleegde geen doodslag maar moet wel drie jaar zitten

Utrecht-20120412-00165UTRECHT – Wie meedoet aan een wedstrijd, let niet op het verkeer, leest rechter Jan Krol voor uit het vonnis in de zaak tegen de gedoemde straatracer Mohamed. En daar komt het hele vonnis van de rechtbank ook op neer. De meervoudige kamer van rechter Krol veroordeelt Mohamed tot vier jaar gevangenisstraf waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook mag Mohamed vijf jaar niet autorijden.

opzet

Mohamed komt nog goed weg want de officier van justitie had acht jaar geeist wegens doodslag en poging tot doodslag. Maar de rechtbank ziet geen bewijs voor de opzet die nodig is voor een geslaagde doodslag. Wel bewezen is roekeloos rijden met een dodelijk ongeluk tot gevolg. Mohamed krijgt in die categorie de allerzwaarste straf omdat hij tot het eind bleef volhouden dat hij zeventig kilometer per uur reed en niets verkeerd had gedaan. Volgens de rechtbank reed hij in ieder geval 130 op een plek waar 50 mocht.

hoger beroep

De uitspraak is een apart gebeuren. De rechtbank neemt de tijd om de vonnissen in het openbaar voor te lezen en alleen de rechters komen aan het woord. Mohamed heeft ervoor gekozen om in zijn cel te blijven. Hij kon al vermoeden dat het slecht zou lopen anders was er wel vervroegd uitspraak gedaan. Zijn advocaat Jan Boone is er wel om de vele pers te woord te staan en om direct hoger beroep aan te tekenen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

28 september 2012 Eis opnieuw 8 jaar tegen straatracer

12 april 2012 Scherp, chagrijnig en agressief voor een gedoemde straatracer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.