Straf Ricardo voor skimoord zal in cassatie niet hoger worden

DEN HAAG – Het openbaar ministerie heeft haar cassatieverzoek bij de Hoge Raad in de zaak van de Tsjechische skimoord ingetrokken. De verdachten, de twee Ricardo’s zijn door het gerechtshof in Arnhem tot zeven jaar veroordeeld wegens doodslag.

De advocaat-generaal had 14 jaar gevangenisstraf geëist wegens moord. Het hof oordeelde echter dat er geen sprake was van voorbedachte rade. Het hof heeft bij deze beslissing zwaar laten meewegen dat een groepje dronken vrienden ging en dat het slachtoffer is begonnen. De Hoge Raad kijkt alleen of het recht goed is toegepast en daarom ziet het openbaar ministerie geen kansen voor een cassatie.

doodslag

De Ricardo’s merken daar weinig van. Advocaat Willem Jan Ausma, die een Ricardo verdedigt, zet zijn cassatie door. Hij houdt vol dat  er sprake was van noodweer. Er hoeft in ieder geval niet meer te worden gediscussieerd of het moord of doodslag was, stelt Ausma vast. (JS)

lees ook:

6 april 2012 Berouwvolle Ricardo’s krijgen jaar terug voor skimoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.