Jeffrey wil niet op televisie

Utrecht-20120424-00168UTRECHT – De zaak tegen Jeffrey dient in de televisiezaal. Dat is een zaal in de rechtbank die omgebouwd is voor de opname van het televisieprogramma over de rechtbank dat in het najaar wordt uitgezonden. De makers van dit programma zwerven de hele dag door de rechtbank op zoek naar mensen die op televisie willen

Jeffrey is eigenlijk al te laat. Toch weet een redacteur hem nog aan te spreken maar Jeffrey wil niet op tv en dan mag er niet gefilmd worden. De schrijvende pers mag wel mee naar binnen.

weetjewel

Jeffrey is een lange jongen in een blauw trainingspak die er door de bode op moet worden gewezen dat hij beter zijn pet af kan zetten. Hij heeft twee keer de ruiten ingegooid bij zijn ex-vriendin. Jeffrey praat razendsnel. Gelukkig zegt hij om de vijf woorden ‘weetjewel’ zodat luisteraars de draad niet helemaal kwijtraken.  Hij woonde best wel in een elitewijk toen hij ging samenwonen met zijn ex. Maar hij is er ingenaaid en nu mag hij zijn dochtertje niet eens meer zien.

De televisielampen branden wel en officier Henk Jan Starrenburg krijgt na iedere zaak rodere wangen. De officier wil van Jeffrey weten of die een geldboete kan betalen. Jeffrey barst los dat in een envelop 2000 euro door de brievenbus heeft gegooid en de officier lijdt daaruit af dat Jeffrey liever een werkstraf wil. Hij eist 30 uur.

voorwaardelijk

Maar Jeffrey heeft een gevoelige snaar geraakt bij rechter Van Maanen. Die legt een voorwaardelijke werkstraf op. Jeffrey is daar zo blij mee dat hij direct afziet van hoger beroep. Officier Starrenburg doet een beetje dreigend of hij serieus wil overwegen in hoger beroep te gaan nu hij zijn zin niet heeft gekregen. Maar hij realiseert waarschijnlijk hoe vol de laden van zijn  collega’s liggen met beroepszaken en de officier met de rode wangen doet ook afstand. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.