De dronkenlap van de week (3)

rbu193UTRECHT – Waarom had u om vier uur ´s middag al zoveel gedronken wil rechter Ficq weten van de 60-jarige Henk. Henk wiens rode gezicht regelmatig alcoholgebruik doet vermoeden, vertelt dat hij ´s ochtends naar een verjaardag van een familielid was geweest. Hij maakte een aanrijding. Hij blies 945. Dat is heel veel. Henk is de topscorer van de week bij de politierechter.

rijverbod

De politie vorderde Henks rijbewijs in en hij kreeg een rijverbod. Hij liet zich bij zijn auto afzetten en reed terug. ´Hij wilde zijn auto niet laten staan en het was maar vijf kilometer naar zijn caravan´,  vertelt hij aan de rechter. Maar zijn auto was zo beschadigd door de aanrijding dat zelfs die vijf kilometer teveel was. Henk stapte uit en een getuige belde de politie omdat Henk niet eens meer kon lopen. De politie kende hem nog. Hij moest nog een keer blazen. Hij blies 815, nog steeds veel te veel.

buurman

Henk vertelt dat hij zijn auto hard nodig heeft. Hij woont op een camping en hij kan de vijf kilometer naar het dorp niet  fietsen. Een buurman brengt hem nu een keer per week naar de winkel. Officier Ramon Esbir Wildeman vindt het zielig, maar de officier wijst hem erop dat voor rijden zonder rijbewijs standaard twee weken cel wordt uitgedeeld. Henk wil  liever celstraf dan werkstraf maar dat ziet de officier weer niet zitten. Hij eist 18 maanden ontzegging waarvan 6 voorwaardelijk, 60 uur werkstraf en 1000 euro boete. De rechter neemt dat over. (JS)

lees ook:

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.