Vier jaar cel voor woningovervaller wiens dna niet in de databank hoorde

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 19-jarige Sayat Z. tot vier jaar gevangenisstraf vanwege een woningoverval. De officier van justitie had vijf jaar cel geëist.

De  bewoonster van de overvallen woning vond een kapot gegooide eierdoos bij haar voordeur. Toen de vrouw de rommel opruimde, werd ze door twee gewapende gemaskerde mannen naar binnen gedwongen. De mannen dwongen de vrouw een kluis in de woning te openen.

bivakmuts

De politie vond in de buurt van de woning een bivakmuts en een sweater. In de bivakmuts zat dna van de verdachte dat vernietigd had moeten zijn, omdat de verdachte in een andere zaak was vrijgesproken. Advocate Monique Hilhorst schreeuwde moord en brand, maar de rechtbank stelde vast dat de belangen van Z. in deze zaak niet zijn geschaad.

De muts en de sweater zijn vernietigd terwijl er nog onderzoek had moeten gebeuren. Toch vindt de rechtbank toch dat er voldoende bewijs is tegen Z. en een medeverdachte die ook vier jaar kreeg opgelegd. (JS)

lees ook:

17 april 2012 Over een dna-profiel dat er nooit had mogen zijn en een bivakmuts die er wel had moeten zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.