Harddrugs in het dashboardkastje

utrecht-20120424-00168 UTRECHT – Ik voel een vrijspraak aankomen,  zegt advocaat Michiel Lamers aan het begin van de behandeling al tegen politierechter Verbunt. Lamers moet het alleen opknappen want de 32-jarige Nico heeft belangrijkere dingen te doen dan zijn strafblad schoonhouden.

cocaïne

Nico reed met een auto van een vriend door de hoerenbuurt toen hij door de politie aan de kant werd gezet. Toen Nico het dashboardkastje opende om zijn rijbewijs te pakken, kwam er een zakje met 8 gram coke tevoorschijn. Nico ontkende dat hij het ooit eerder had gezien. De eigenaar van de auto schreef een brief dat de coke niet van Nico was.

vrijspraak

Lamers wil nu dat de het zakje wordt onderzocht op vingerafdrukken. Tenzij de officier nu al vrijspraak vraagt. Maar de officier is niet overtuigd. Daarop vraagt Lamers om het zakje naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)  te sturen. Maar de drukte bij het NFI is zo groot dat dit niet binnen twee maanden kan. De rechter houdt de zaak aan voor onbepaalde tijd. Wordt vervolgd. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook
14 december 2012 In 7 maanden geen onderzoek naar vingerafdrukken wel vrijspraak

10 september 2012 Vier maanden is te weinig om een zakje te onderzoeken op vingerafdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.