Moord op dove Trudy openbaar ministerie eist drie jaar meer

 

hoger beroep ARNHEM – Het hoger beroep van de 41-jarige Marcel S. die tot twaalf jaar gevangenisstraf is veroordeeld wegens moord, lijkt verkeerd voor hem af te lopen. De advocaat-generaal eist bij het gerechtshof vijftien jaar cel.

S. woonde onder Trudy die erg doof was. De twee hadden steeds ruzie over het volume van haar muziek. Zij zette de televisie vaak nog harder om S. te pesten. S. lokte haar naar de struiken voor hun flat en hij sloeg haar dood met een hamer.

suggesties

S. heeft steeds gezwegen. Uit onderzoek van gedragsdeskundigen kwam het beeld naar voren van een man die in zijn eigen leven was vastgelopen en ook in het conflict met Trudy geen andere uitweg zag dan moord. Zijn advocaten benadrukten dat er geen spoor van direct bewijs was. De zaak hangt van de suggesties aan elkaar, stelden de advocaten.

Maar de rechtbank in Utrecht nam de eis over, want de rechtbank vond dat S.een verklaring had moeten geven voor alle toevalligheden in de zaak. S. ging in  hoger beroep. Die verklaring is er volgens het openbaar ministerie nog steeds niet. Uitspraak 17 mei. (JS)

lees ook:

16 mei 2012 Moordenaar dove Trudy zwijgt zijn straf drie jaar omhoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.