Foute liefde leidt tot brandstichting in winkelcentrum

utrecht-20120424-00168 UTRECHT – Veertig jaar lang ging het goed met Angeline maar ze kwam een foute liefde tegen en nu zit ze zenuwachtig tegenover haar rechters. Als die zenuwen tenminste af te leiden zijn uit de vele bewegingen die haar paardenstaart maakt op haar rug.  ´Als je boos bent dan doe je wel eens dingen´,  zegt Angeline. Zij stichtte brand. Dat stelt de officier van justitie tenminste.

geschroeid

Angeline is het nu vergeten, maar zelf heeft ze ook zoiets gezegd nadat buurtbewoners een brandje op het dak van een winkelcentrum hadden geblust. De buren werden om vijf uur in de nacht wakker. Op dat dak lagen geschroeide eigendommen van haar vriend: kleding en een schilderij. Hij had haar kort daarvoor in elkaar geslagen, vertelde Angeline.Ze weet niet meer dat ze brand heeft gesticht.

jaloezie

De officier is daar wel van overtuigd. Jaloezie en middelengebruik leiden tot desastreuze situaties rapporteert een hulpverleenster. De officier wijst erop dat het allemaal heel erg had kunnen  aflopen. Maar de officier wil Angelina niet te streng bestraffen.  Vier maanden voorwaardelijk als ze met haar alcoholverslaving en haar psychische problemen aan de slag gaat.

Zo’n eis is een cadeautje, maar raadsman Willem den Daas is nog niet tevreden. Hij vindt dat niet bewezen is dat Angeline die brand heeft gesticht. Zij zegt dat haar vriend het gedaan heeft dan is dat net zo waarschijnlijk, argumenteert Den Daas en hij vraagt vrijspraak. Uitspraak 21 mei. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.