Langst zittende groepsverkrachter hangt nog meer gevangenisstraf boven het hoofd

UTRECHT – De 21-jarige Salaheddine K. die al vijf jaar uit moet zitten vanwege een groepsverkrachting, wordt ook beschuldigd van een overval op een kleermaker. De rechtbank houdt de zaak tegen K. aan omdat het dna onderzoek niet helemaal rond is.

kleermaker

Tijdens de zaak Safari, het onderzoek naar groepsverkrachtingen, werd het dna van K. afgenomen. Dat dna-monster leverde voldoende bewijs op voor een veroordeling voor drie verkrachtingen. Bovendien was er nog een hit met een onopgeloste overval. Na een overal bij een kleermaker was bloed gevonden. Dat bloed was volgens de officier van justitie van deze verdachte. Bij die overval werd de kleermaker bedreigd met een mes en een schaar.

schrijffout

De politie spreekt in haar rapportage over nog een hit. Advocate Mildred Helmers verzocht om nader onderzoek. Dat onderzoek is volgens de officier niet nodig omdat de politie een schrijffout zou hebben gemaakt. Helmers herhaalt haar verzoekt. De officier verzet zich, maar de rechtbank wijst het verzoek toe. K. verdwijnt weer in de cellengang. Hij heeft gelukkig de  tijd. De zaak gaat over 3 maanden verder.(JS)

lees ook:

20 april 2012 Tot vijf jaar gevangenisstraf voor groep verkrachters

4 april 2012 Een onbegrijpelijk eis

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.