Gewetenswroeging is een kostbare zaak

utrecht-20120424-00168 UTRECHT – De rechtbank houdt de zaak tegen de 22-jarige Vincent K. zoals gepland aan. De gedragsdeskundigen zijn nog met hem bezig.

 De vader van Vincent lag vier jaar geleden met een doorgesneden keel in zijn woning. De politie had al snel in de gaten dat zoon Vincent dat op zijn geweten had. De officier van justitie beschuldigde Vincent K. van moord. De vader was eerst op het hoofd geslagen. Vincent ontkende. De zaak was al aangebracht maar de officier moest de zaak intrekken wegens gebrek aan bewijs.

doodslag

Drie jaar later meldde Vincent zich bij de politie. Hij had last van zijn geweten en wilde zijn straf ondergaan. Dat gaat hem heel wat jaartjes kosten. De officier wil hem nu nog steeds voor moord laten opdraaien. Zijn advocaat Geert Iem Roos gaat voor doodslag dat scheelt jaren in de straf.

Vincent is nu onderzocht door een legers psychologen en psychiaters. Deze deskundigen mogen tijdens de inhoudelijke behandeling komen vertellen hoeveel losse draadjes ze hebben ontdekt bij Vincent. De zaak gaat verder op 16 juni. (JS)

lees ook:

25 juni 2012 Gewetenswroeging kost 12 jaar bij de officier

19 juni 2012 De vadermoordenaar is een nette fatsoenlijke jongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.