De verkeerde mensen achter de tralies

Utrecht-20120508-00177UTRECHT – ´Ik hoor het buiten wel van je´,  zegt de 40-jarige Mohammed tegen zijn stomverbaasde advocaat Jan Hoens. Hoens wil net beginnen met zijn pleidooi ,maar Mohammed loopt de zaal uit.

maand

Dat weglopen zal minder met de kwaliteiten van strafpleiter Hoens te maken hebben dan met de angst van Mohammed om nu direct achter de tralies te verdwijnen. De officier van justitie heeft net een maand cel geëist waarvan een week voorwaardelijk. En Mohammed heeft tijdens de zitting meegemaakt hoe efficiënt het apparaat van justitie soms kan werken.

Paradoxaal komt een volkomen onschuldige  jongen, de 18-jarige Jelle, die door Mohammed met een mes bedreigd is namelijk wel uit de cellengang. Deze jongen was  twee keer opgeroepen om als getuige naar de rechtbank te komen, maar niet verschenen. Een getuige moet komen en Jelle is thuis in alle vroegte door de politie opgehaald en zolang achter de tralies gezet. Jelle verschijnt met een plastic zak met spullen in de zaal want gelukkig mag hij door de voordeur van de rechtbank weer naar buiten

Nikemutsje

Hij vertelt hoe Mohammed met een aardappelschilmesje dreigde tijdens een groot feest op het Neude. Mohammed is een druk pratende zorgmijder. die in de rechtbank zijn bruine Nikemutsje niet afzet. Mohammed zoekt ruzie met de rechter en de getuigen. ´Jij liegt´,  zegt hij tegen de arme Jelle. Rechter Roel den Otter grijpt keihard in. Dat werkt even.

Mohammed heeft nog een vernieling op zijn kerfstok. De officier vindt dat er genoeg boetes, werkstraffen en voorwaardelijke straffen zijn uitgedeeld-. Mohammed moet nu echt zitten. Na het vertrek van Mohammed doet Hoens nog zijn best. Maar de rechter straft conform de eis. (JS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.