Chinese maffia betalen voor seks met Lilli

utrecht-20120320-00137_thumb2 UTRECHT – De officier van justitie Out heeft 28 maanden gevangenisstraf geëist.tegen de 29-jarige Peixin Z. uit China. Volgens de officier maakte Z. deel uit van een groep van drie Chinezen die een andere Chinees hebben beroofd en afgeperst.

Het slachtoffer had het aangelegd met Lilli het gangsterliefje in deze zaak. Lilli was een schijnhuwelijk aangegaan met een van de andere verdachten.  Haar echte vriend was Z., maar ze liet hem in de steek voor een collega uit het Chinese restaurant waar zij werkt.

ede

Deze collega kreeg bezoek van de drie verdachten. Ze eisten geld. Ze namen duizend euro mee en ze wilden de week erna nog bijna 20.000 hebben. De twee andere overvallers zijn inmiddels in hoger beroep veroordeeld.

Een van de overvallers heeft zijn straf al bijna uitgezeten. Hij vertelt in de rechtbank dat hij alleen nog ´s nachts in de gevangenis slaapt. Wel hangt hem misschien een nieuwe straf boven het hoofd want volgens de officier heeft ook hij onder ede gelogen in een poging om vriend Z. vrij te pleten.

sms-verkeer

Volgens de officier is Z. de grote aanjager in deze zaak.  Dat leidt de officier Out af uit het sms-verkeer voor de beroving. Raadsman Robert Koevoets neemt de officier het allemaal veel te zwaar. De drie mannen waren boos omdat het slachtoffer er met Lilli vandoor was gegaan. Ze leven in een klein kringetje waarin iedereen elkaar kent. Ze gingen het uitpraten en dat werd een emotionele gesprek,.betoogt Koevoets. Hij wijst er ook op dat de twee medeverdachten veel lagere straffen hebben gekregen. Uitspraak over twee weken. (JS)

lees ook:

5 april 2012 Lid Chinese maffia wint half jaar in tweede ronde

22 maart 2012 Chinese maffia de tweede ronde

20 februari 2012 Chinese Maffia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.