Zes getuigen redden hun vriend niet

utrecht UTRECHT – Er zijn  duidelijk twee groepen die wisselend verklaren in deze zaak. Zo begint  politierechter Roel den Otter de zaak tegen Kees D.. Er zijn zes getuigen bij de rechter-commissaris gehoord en die hebben het beeld zo veranderd dat niemand gelooft dat Kees expres vol heeft uitgehaald met een bierglas.

De rechter acht wel bewezen dat hij het glas Upso, dat is Seven Up met Sonnema, heeft geduwd in het gezicht van Jan. Den Otter veroordeelt Kees wegens ware mishandeling tot 160 uur werkstraf, 2 weken voorwaardelijk en 3600 euro schadevergoeding aan Jan.

slachtoffer

Jan kreeg in een discotheek ruzie met twee andere jongens. Kees bemoeide zich ermee. De eerste getuigen waren bijzonder belastend. Dat waren alleen vrienden van  het slachtoffer. Kees zou een glas hebben gepakt en vol hebben uitgehaald. Daarna kwamen de vrienden van Kees aan het woord bij de rechter-commissaris. Die verklaringen zitten nu ook in het dossier. Ze bevestigen de lezing van Kees.

Kees houdt vol dat hij het niet op het oog van Jan had voorzien. Maar de officier komt met voorwaardelijke opzet een heel eind. Wie op een dergelijke hoogte met een glas uithaalt, moet ervan uitgaan dat je het oog kunt raken, betoogt zij. Zij eist zelfs 200 uur werken, Advocaat Bart van Elst ziet die opzet natuurlijk niet. Hij ziet wel veel tegenstrijdigheden in alle verklaringen en vraagt vrijspraak. Maar daarvoor heeft Kees zichzelf teveel belast. (JS’)

lees ook:

15 maart 2012 Iedere dag als ik in de spiegel kijk

3 gedachten over “Zes getuigen redden hun vriend niet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.