Hooligans wie zonder zonde is werpe de eerste steen

utrecht-20120507-00176 UTRECHT – De 41-jarige Romano stond tijdens de rellen na de voetbalwedstrijd FC Utrecht FC Twente op een brievenbus de troepen aan te voeren. Hij is ook nog gefilmd terwijl hij een steen gooit in de richting van een politievrouw op een paard. Romano is de oudste opgepakte hooligan en de enige die nog in de cel zit. Volgens de officier van justitie is Romano tenminste een aanvoerder.

fool on the hill

Advocaat Joop van de Beek omschrijft Romano op de brievenbus als ‘the fool on the hill’ uit het gelijknamige Beatlenummer, Dergelijke profane citaten zijn normaal niets voor Van de Beek. Deze advocaat mag zijn pleidooien graag doorspekken met een laagje godsgeleerdheid. De verdediging van zo´n 41-jarige kansloze hooligan Romano is wel aan Van de Beek besteed. ‘Wie zonder zonde is werpe de eerste steen’, besluit hij tegen de officier. Van de Beek heeft een aparte stijl. Hij lijkt zich nauwelijks om de verdediging te bekommeren maar hij zegt ondertussen de meest vreselijke dingen over het openbaar ministerie.

agente te paard

Het openbaar ministerie heeft officier Ferry van Veghel ingezet tegen de hooligans. Romano is volgens de officier van het het ergste soort. Romano heeft een agente geraakt en daarom moet hij ook nog meebetalen aan de schadevergoeding die de Utrechtse agenten eisen omdat ze een middagje stenen hebben opgevangen. Dat is in totaal 15.000 euro. Dat bedrag moeten de veroordeelde hooligans samen ophoesten.

De officier eist zes maanden waarvan twee voorwaardelijk. Advocaat Van de Beek doet zijn best. Maar de rechter legt acht maanden op waarvan twee voorwaardelijk. Dat stenen gooien daar houden wij niet van, besluit politierechter Van Maanen. (JS)

lees ook:

14 juni 2012 Ook Twente hooligans veroordeeld voor geweld bij FC Utrecht

24 mei 2012 Een hooligan die gewoon FC Utrecht Vitesse bezoekt

21 maart 2012 Andere tijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.