Een illegale Spaanssprekende dealer op een gestolen fiets

utrecht-20120424-00168 UTRECHT – U zag hier een junk die net een beetje uit de goot is opgekrabbeld en daarom delen wij forse straffen uit als er schadelijke harddrugs in het spel zijn, vertelt rechter Grapperhaus aan de 29-jarige Mohamed O. Ze legt hem drie maanden gevangenisstraf op wegens bezit van harddrugs en het stelen van een fiets.

Spaans

Hoewel Mohamed O. een illegale Marokkaan is die wordt bijgestaan door een tolk Arabisch, was hij volgens de gebruikers uit de scene een Spaanssprekende dealer met de bijnaam Vamos. Vamos werd gepakt toen hij op een gestolen  fiets door het centrum reed. Hij wierp zakjes heroïne en cocaïne snel in de struiken. De arme junk die rechter Grapperhaus zo zorgzaam gedenkt in haar vonnis, verklikte Vamos bij de politie.

harddrugsverslaving

Omdat deze arme junk de enige getuige is, is hij opgeroepen om dit verhaal in de rechtbank te bevestigen Maar de 48-jarige Erik wiens leven op de straat en 30 jaar harddrugsverslaving aan alle kanten uit zijn lichaam naar buiten komt, probeert deze verklaring op de zitting weer in te trekken. Hij heeft nog nooit drugs gekocht van Vamos, zegt hij nu. Maar onder een beetje druk van officier Ester Loddert bezwijkt hij. Toch drugs gekocht.

duur

Advocaat Christiaan Vingerling profiteert meteen mee. Deze getuige is compleet onbetrouwbaar zegt Vingerling.  Dat moet de officier met hem eens zijn. De advocaat gaat vervolgens eindeloos met de officier in discussie hoe duur een tweedehands fiets kan zijn voordat de prijs verdacht is. Advocaat Vingerling blijkt een fiets al snel duur te vinden.

Advocaat en officier zijn het eens dat dealen niet te bewijzen is. De officier eist drie maanden, want een werkstraf is voor een illegale vreemdeling geen optie. Over negen dagen komt Mohammed vrij en dan moet hij het land uit. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.