Filefuikagenten verdacht van veroorzaken van gevaar op de weg

utrecht-20120507-00176 UTRECHT – De politiemensen die betrokken waren bij het opzetten van een fatale filefuik op de A2  zijn nu zelf verdachten. De agenten worden door de officier van justitie verdacht van het veroorzaken van gevaar op de weg.

In oktober reed de 47-jarige ;Maikel R, weg bij een benzinestation zonder te betalen. Hij zou vervolgens ook zijn ingereden op agenten die hem achtervolgden. De politie organiseerde een file. R. knalde op de achterste wagen van die file. Een bestuurder kwam om. R. wordt beschuldigd van doodslag. Hij raakte zelf ook gewond en hij bezoekt de zittingen van de rechtbank in een rolstoel.

rijksrecherche

Advocaat Gerald Roethof uitte direct twijfels of een filefuik wel het juiste middel was om een simpele benzinedief te vangen. De rijksrecherche deed onderzoek naar het politieoptreden. Op de vorige zitting stelde de advocaat vast dat de politie haar eigen protocollen niet had nageleefd. De officier van justitie vindt het naar aanleiding van dit onderzoek  nodig om de agenten die de file hebben gecreëerd ´nadere en verdiepende vragen te stellen.´

De volgende zitting in de zaak tegen Maikel R. is op 2 juli. (JS)

lees ook:

23 april 2012 Filefuikkiller weer vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.