Opnieuw drama loverboy niet aangevoerd

utrecht UTRECHT – Het lukt de vermeende loverboy Mohammed J. weer niet om vrij te komen. Dit keer heeft hij de rechtbank niet eens bereikt, omdat hij niet is aangevoerd door het busje van de parketpolitie. Zijn advocate Hetty Dijkstra kan geen verzoek doen om J. los te laten.

netwerk

Het enige goede aan het gedetineerdenvervoer in Nederland is dat iedereen uitgebreid de tijd krijgt om te netwerken. Advocaten en journalisten en voorlichters krijgen urenlang de tijd om bij te praten. De 39-jarige  J. zou in de rechtbank moeten zijn, maar hij zit in zijn cel in Amsterdam. Dat is niet heel erg want de zaak stond proforma en er zou toch niets gebeuren. Maar het duurt te lang om hem in de rechtbank te krijgen.

Het gedetineerdenvervoer is een voortdurende bron van ergernis. Het is verleidelijk om het openbaar ministerie de schuld te van al die vertragingen. Maar in de zaak van Mohamed lijkt dat ook te kloppen. Mohamed stond niet op de transportlijst  ontdekt advocate Hetty Dijkstra die vanuit de gang naar de gevangenispsycholoog belt.

file

Normaal zijn de files rond de grote steden een grote oorzaak van vertraging. Verwisseling van verdachten komt ook voor. Veel verdachten heten Mohammed. Soms merken advocaten in de zittingszaal dat de verkeerde verdachte naar boven is aangebracht. Ook de gedetineerden werken tegen want ze hebben meestal geen zin om in het openbaar te verschijnen.

Advocate Hetty Dijkstra weet op de gang te vertellen dat er een neef van J. is gehoord als getuige maar zijn dochter nog niet. Op de inhoudelijke behandeling zullen de deskundigen die J. hebben onderzocht hun rapporten toelichten- De zaak gaat verder op 31 mei, Dan kan de advocate weer vragen om de vrijlating van haar cliënt. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

31 mei 2012 Een loverboy met een dominante vrouw

9 maart 2012 Drama voor loverboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.