Witte boorden weer twee weken naar binnen

 Groningen-thumb

GRONINGEN – De raadkamer van de rechtbank in  haalt twee witte boorden  van de bedrijven Rendo en Elektrabel weer naar binnen. De twee directeuren waren vorige week door de rechter.commissaris vrijgelaten.

miljoen euro

Het functioneel parket hield de twee mannen aan omdat fraude zou zijn gepleegd bij de overname van energiebedrijf Rendo door energieproducent Elektrabel. Het parket wil bewijzen dat een directeur van Rendo een miljoen euro heeft gekregen toen een deel van het bedrijf 6 jaar geleden voor 66,5 miljoen euro verkocht. Er zouden bedrijven zijn geweest die een hogere prijs wilden betalen.

Opstelten

De officier van justitie vroeg vrijdag al om de twee directeuren in bewaring te stellen. De rechter-commissaris wees dat af, maar de officier ging in beroep. De officier voerde aan dat de twee witte boorden In het belang van het onderzoek een tijdje achter de tralies moeten, En precies op de dag dat minister Opstelten aankondigde dat de straffen voor witteboordenfeiten fors omhoog zullen gaan, wees de raadkamer het verzoek van de officier toe. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.