Moordenaar dove Trudy zwijgt zijn straf drie jaar omhoog

arnhem ARNHEM – De tweede ronde  is een duur uitstapje naar het gerechtshof geworden voor de 41-jarige Marcel S.. Hij heeft er drie jaar gevangenisstraf bij gekregen. Het hof veroordeelt hem tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens moord. Het hof acht bewezen dat S. zijn dove en gehandicapte bovenbuurvrouw heeft doodgeslagen. De eis van de advocaat-generaal was ook vijftien jaar.

direct bewijs

De rechtbank in Utrecht veroordeelde S. tot twaalf jaar. S. zweeg bij de politie, de rechtbank en bij het hof. Zijn advocaten betoogden steeds dat er geen enkel direct bewijs is. Maar het hof oordeelt net als de rechtbank dat er zoveel toevalligheden zijn dat S. een verklaring moet geven.voor al het bewijsmateriaal dat tegen hem is verzameld.

weerloos

Het hof komt tot een hogere straf dan de rechtbank heeft opgelegd omdat er voor moord tussen twaalf en achttien wordt opgelegd. Het hof weegt zwaar mee dat de vrouw door haar handicaps weerloos was. Ook vindt het hof dat S. door te zwijgen extra leed heeft toegebracht. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

4 mei 2012 Moord op dove Trudy Openbaar Ministerie eist drie jaar meer

Een gedachte over “Moordenaar dove Trudy zwijgt zijn straf drie jaar omhoog”

  1. 12 jaar vind ik inderdaad veel te weinig. Het hof heeft terecht de gevangenisstraf naar 15 jaar verhoogd, maar voor mijn part mocht deze jongen ook wel voor 20 jaar achter slot en grendel gegooid worden.
    Levenslang zou ook niet misstaan voor een moord op zo’n weerloze huisvrouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.