Ook in tweede ronde eis 25 jaar tegen moordenaar Milly Boele

 
DEN HAAG – Het is wrang dat de 31-jarige Sander V. extra straf in de vorm van tbs krijgt, omdat hij heeft meegewerkt aan zijn behandeling in het Pieter Baan Centrum. Dat stelt advocaat Willem Jan Ausma  bij het gerechtshof.  Het is verstandiger om niet mee te werken. Dan is achttien jaar de maximum straf, betoogt Ausma.

pedoseksuele lustmoord

Advocaat generaal Strack concludeert dat V. een zieke geest is. Hij eist 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. V. heeft 2 jaar geleden de 12-jarige Milly Boele omgebracht. Volgens Strack is het meisje eerst verkracht en heeft V. een pedoseksuele lustmoord gepleegd.

verkrachting

De officier van justitie in Dordrecht had dezelfde eis neergelegd. Maar de rechtbank zag geen bewijs voor verkrachting en legde 18 jaar en tbs op.  Het openbaar ministerie ging in hoger beroep om er een hogere straf uit te slepen. De advocaten Ausma en zijn kantoorgenoot Onno de Jong proberen ook aannemelijk te maken dat V. in een opwelling heeft gehandeld. Dan heet het doodslag. Dat kan een paar jaar schelen.

Er zijn minuscule spermasporen in de mond van het meisje aangetroffen. Het openbaar ministerie ziet daar toch bewijs in voor verkrachting.Volgens advocaat De Jong kan dat sperma in het lichaam zijn gekomen toen V. het levenloze meisje over de vloer sleepte. Uitspraak 5 juni. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

5 juni 2012 Moordenaar van Milly Boele krijgt achttien jaar en tbs wegens moord en verkrachting

2 gedachten over “Ook in tweede ronde eis 25 jaar tegen moordenaar Milly Boele”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.