Overbuurman begint artikel 12 tegen Simonis

denbosch DEN BOSCH – Advocaat Niels van Schaik die al jarenlang kantoor houdt tegenover het aartsbisschoppelijk paleis in Utrecht is bij het gerechtshof een artikel 12 procedure gestart tegen de vorige bewoner van dit pand. Van Schaik is het oneens met de beslissing van de officier van justitie in Breda om voormalig aartsbisschop Simonis niet te vervolgen wegens meineed.

sepot

De officier seponeerde de aangifte van een 59-jarige man uit Breda. Deze Bredanaar zou zijn misbruikt door een pater. Deze pater is aangeklaagd door een ander slachtoffer. In die rechtszaak zou Simonis hebben gezegd dat hij niets wist van het misbruik en daarom niet heeft ingegrepen toen de pater werd overgeplaatst.

Deetman

Maar volgens de Bredanaar is uit het rapport van de commissie Deetman duidelijk geworden dat Simonis van het misbruik moet hebben geweten en heeft Simonis dus gelogen.  Advocaat Van Schaik verwacht dat de procedure bij het hof een half jaar gaat duren. Als Van Schaik zijn zin krijgt, moet Simonis voor een strafrechter in de rechtbank verschijnen. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.