Een hele dure zwangerschapstest maar het raadsel blijft

UTRECHT – ´Weet u trouwens of uw cliente echt zwanger was´, vraagt politierechter Roel den Otter aan advocaat Ruud van Boom. Van Boom weet het niet en het raadsel zal tijdens de zitting niet worden opgelost. Hij heeft geen idee waar zijn 22-jarige Kroatische cliente uithangt. Ze zou naar de rechtbank komen maar ze is niet verschenen.

Albert Heijn

De officier van justitie vraag verstek. Van Boom mag helemaal niets zeggen, want hij is niet gemachtigd door de Kroatische die helemaal niet in Nederland mag zijn.

De Kroatische was wel met haar vriend bij de Albert Heijn. Een beveiliger zag dat de vriend een zwangerschapstest van 22 euro 95 uit het schap pakte en aan de vrouw gaf. De vrouw stopte de test in haar kleding. Bij de kassa werd het jonge stel gecontroleerd. De twee vertelden aan de politie dat ze zich schaamden en daarom niet durfden af te rekenen.

schaamte

De officier van justitie besloot te vervolgen omdat de vrouw geen verblijfsvergunning heeft. Schaamte is geen rechtvaardiging, vertelt de zittingsofficier. Ze eist 250 euro. De rechter verlaagt de boete tot 200 euro van vanwege de moeilijke financiele situatie van de jonge minnaars. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.