Verdachte van verkrachting vrijgelaten uit voorarrest omdat aangifte rammelt

marielle van essen UTRECHT – De rechtbank heft het voorarrest van de 22-jarige Denny P.. op. De voorlopige hechtenis van P. was drie maanden geleden al geschorst. De rechtbank ging in op het verzoek van de kroonprinses van de strafrechtadvocatuur  Marielle van Essen en liet P. helemaal vrij.

P. werd opgepakt na een aangifte van een 15-jarig vriendinnetje. Zij verklaarde dat ze  tot seks was gedwongen in zijn  auto. Hij zou bij haar achterin zijn  gaan zitten en de deuren van de auto op slot hebben gedaan.

valse aangifte

Volgens advocate Van Essen is de verklaring onmogelijk en is het een valse aangifte. De rechtbank besloot drie maanden geleden  rechtspsycholoog Ruud Bullens naar de verklaringen van het meisje te laten kijken. Advocate Van Essen stelt dat het rapport van Bullens vernietigend is voor het vriendinnetje. Bullens noemt haar verklaring onbetrouwbaar en hij adviseert zelfs om het meisje psychologisch te laten onderzoeken.

rechtspsycholoog Bullens

De officier houdt voet bij stuk. Vooral omdat P. steeds heeft gezwegen,  voelt ze er weinig voor om hem vrij te laten. Van Essen wijst erop dat er nu zeker geen bewijs is voor verkrachting. De rechtbank geeft haar gelijk. De rechtbank bepaalt daarnaast dat het meisje nog een keer een verklaring moet afleggen bij de rechter-commissaris. Ook moet rechtspsycholoog Bullens nog meer onderzoek doen. De zaak gaat verder op 17 september. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

1 oktober 2012 Vrijspraak van verkrachting na onbetrouwbare aangifte

17 september 2012 Officier eist werkstraf wegens ontucht met minderjarige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.