Openbaar ministerie blundert tijdbom op vrije voeten

utrecht-20120507-00176 UTRECHT – ´Ik vind niet dat de 52-jarige Sawer T. eraan toe is om de maatschappij in te gaan´. Officier van justitie Melanie Nijenhuis herhaalt het standpunt dat het haar collega´s  al eerder hebben geuit. Maar omdat weer een andere collega een vordering vier dagen te lang in een la heeft laten liggen, komt T. toch los.

voorwaardelijke invrijheidsstelling

T. is een gevluchte Afghaan met een oorlogstrauma en een alcoholprobleem. Hij stak in Breukelen een buschauffeur neer op weg naar de sociale dienst. T. kreeg vier jaar van het gerechtshof. Op 12 mei na 32 maanden kwam hij volgens de regels in aanmerking voor een voorwaardelijke invrijheidsstelling. Het openbaar ministerie vond dat geen goed idee omdat T. totaal niet meewerkt met de hulpverlening. De officier wilde  voorwaarden aan de vrijlating van T. verbinden. Dat was wel een bijzonder goed idee.

termijnoverschrijding

Dat bijzonder goede idee werd alleen niet goed uitgevoerd. De medewerker van het openbaar ministerie diende die vordering vier dagen te laat in. Advocaat Ronald van der Graaf kopt deze fatale termijnoverschrijding op de zitting genadeloos in. De officier moet hem direct gelijk geven. De rechtbank denkt er voor de vorm nog tien minuten over na en verklaart de vordering van de officier niet ontvankelijk. T. komt vanmiddag al vrij. Hopelijk gaat hij niet met de bus.(jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

1 mei 2012 Een gevluchte Afghaan met een oorlogstrauma en een alcoholprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.