Afghaanse tijdbom nu echt los Utrechts parket belooft beterschap

utrecht_om_2008 UTRECHT – Het openbaar ministerie heeft haar Afghaanse kwelgeest van gisteren, de 52-jarige Sarwer T. ,nog een nachtje binnen weten te houden. Geheel toevallig waren de formaliteiten in de rechtbank nog niet afgerond en daarom kon T. vandaag pas echt van zijn vrijheid genieten.

buschauffeur

Dat gaf  het openbaar ministerie de tijd om de buschauffeur die door T. is neergestoken voor te bereiden op de vrijlating van de man die hem drie jaar geleden met een mes te lijf ging. T. heeft tot nu toe 32 van de 48 maanden uitgezeten die hem waren opgelegd wegens poging tot moord en mishandeling.

voorwaardelijk

T. is voorwaardelijke in vrijheid gesteld. Dat houdt in dat hij de resterende 16 maanden moet gaan uitzitten als hij een nieuw strafbaar feit pleegt. Ook moet hij zich binnen 2 dagen melden bij de reclassering anders draait hij de cel in.  Volgens advocaat Ronald van der Graaf is dat theoretisch juist. Dat zeggen juristen als iets nooit gebeurt. Maar voor T. valt te vrezen dat zelfs hij na alle publiciteit geen extra kansen meer zal krijgen.

Het Utrechtse parket verzucht via een persbericht dat de termijnen in dit soort zaken vaak kort zijn, maar dat het parket deze beter gaat bewaken. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

22 mei 2012 Openbaar ministerie blundert tijdbom op vrije voeten

1 mei 2012 Een gevluchte Afghaan met een oorlogstrauma en een alcoholprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.