Een feestdag te vroeg

utrecht-20120424-00168 UTRECHT – Zijn vader is jarig op 30 december als verrassing had de  25-jarige Jan vuurwerk gekocht. Om de feestvreugde te verhogen, stak hij op zijn vaders verjaardag alvast een paar knallers af. Maar dat werd een heel duur cadeau.

boete

Vuurwerk afsteken mag pas op de laatste dag van het jaar. De politie controleert dat tegenwoordig streng en Jan kreeg een boete van 90 euro. Die boete betaalde hij niet. Hij komt ook niet uitleggen waarom hij niet heeft betaald. Rechter Simone Wijna legt conform honderd euro op. Als Jan nu niet betaalt, moet hij twee dagen zitten, (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.