In hoger beroep werkstraf voor Belg die Veendamspeler dood reed

250px-Paleis_van_Justitie_Leeuwarden_01 LEEUWARDEN – Het gerechtshof veroordeelt een 54-jarige Belg die in Drenthe dacht dat hij een snelweg opdraaide tot een werkstraf van 240 uur. Ook mag de Belg een jaar niet rijden

SC Veendam

. De verdachte heeft in Coevorden een verkeersongeluk veroorzaakt waarbij twee jaar geleden de 20-jarige Stephen Tomasia uit Winschoten, een speler van SC Veendam, om het leven kwam.

snelweg

De Belg heeft steeds gezegd dat hij dacht dat hij een vierbaans snelweg opdraaide. Hij haalde een auto in die voor hem reed en hij kwam toen frontaal in botsing met een tegenlligger. De jeugdspeler van Veendam overleed  Een passagier raakte zwaargewond.

onoplettend

De officier in Assen eiste al een werkstraf van 240 uur. De rechtbank nam dat over omdat de Belg zeer onoplettend zou hebben gereden. Zijn advocaat C. de Lange tekende hoger beroep aan omdat de Belg niet onoplettend of moe was geweest. maar een verkeerde inschatting had gemaakt. Het hof wees alle verweren van de advocaat af. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.