Anderhalf jaar cel Chinese maffia afpersing wegens seks met Lilli

utr UTRECHT – De rechtbank legt Peixin Z. uit China 18 maanden gevangenisstraf wegens afpersing. De officier van justitie had 28 maanden geëist.

gangstermeisje

Z. maakte deel uit van een groep van 3 mannen die een andere Chinees bijna 20.000 euro wilden afpersen omdat hij met Lilli, de vrouw van een van hen, naar bed was geweest. De Chinees betaalde 1000 euro en stapte naar de politie. Z. ontkende. Hij werd vrijgepleit door het gangstermeisje Lilli en een medeverdachte. Deze twee getuigen hangt nu een vervolging wegens meineed boven het hoofd. Maar advocaat Robert Koevoets vond de verklaring van Lilli zo belangrijk en betrouwbaar dat hij om vrijspraak vroeg.

onaanvaardbaar

De rechtbank noemt deze verklaring van Lilli niet aannemelijk. Z. werd vooral opgehangen aan een telefoongesprek waarin hij aangeeft dat hij het slachtoffer heeft aangepakt en dat hij daarna met Lilli weer een andere man gaat aanpakken. De rechtbank noemt het optreden van Z. onaanvaardbaar. De rechtbank komt toch tot een lagere straf dan de officier omdat een medeverdachte in hoger beroep ook 18 maanden heeft gekregen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

10 mei 2012 Chinese maffia betalen voor seks met Lilli

6 april 2012 Lid Chinese maffia wint half jaar in tweede ronde

22 maart 2012 Chinese maffia de tweede ronde

20 februari 2012 Chinese maffia

Een gedachte over “Anderhalf jaar cel Chinese maffia afpersing wegens seks met Lilli”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.