Een hooligan die gewoon FC Utrecht Vitesse bezoekt

UTRECHT – Ik ben laatst nog naar Utrecht Vitesse geweest mag dat ook niet, vraagt de 34-jarige Johannes aan de politierechter Van Maanen. Hebben ze u seizoenskaart nog niet afgepakt,  vraagt de rechter aan Johannes die het teken van FC Utrecht groot op zijn nek vlakbij zijn  gezicht heeft laten tatooeren. Die tattoo is van na de rellen op 4 december bij de wedstrijd tegen FC Twente, verzekert hij

seizoenskaart

Ik denk dat u die kaart binnenkort wel kwijt bent, antwoordt de rechter. Maar daar gaat FC Utrecht over. Johannes die samen met de laatste vier hooligans moet voorkomen, krijgt van de rechter ook een stadionverbod en dan mag hij ook met seizoenskaart niet eens meer in de buurt van het stadion komen.

Johannes is een type van het soort ruwe bolster blanke pit. De iets donkerder kant kwam naar boven toen er op 4 december vuurwerk werd gegooid uit het vak van FC Twente,.Op beelden die weer in de rechtbank worden getoond, is dat heel duidelijk te zien. Johannes  stormde het vak uit met een groep van 90 hooligans naar het vak. Stewards stelden zich op voor een hek. Die stewards stonden doodsangsten uit.

amateurclubs

De foto van Johannes stond een paar dagen op internet. Hij meldde zich niet en hij moest door de politie worden opgehaald. Hij is een vrolijke gast. Hij  vindt het vooral erg dat hij ook niet meer naar de vriendschappelijke wedstrijden van FC Utrecht tegen amateurclubs kan.

Een stadionverbod krijgen alle 5 hooligans vandaag. Hoezeer advocate Ruth Jager ook tegenstribbelt. Haar client is een 18-jarige jongen die al 13 jaar met zijn vader en zijn opa naar FC Utrecht gaat. Deze jongen is ook met de dolle meute meegehold. Hij is overduidelijk te zien op de beelden.

civiele zaak

Officier van justitie Gijs van der Zee heeft om een strafrechtelijk stadionverbod gevraagd. De hooligans hebben allemaal al een stadionverbod gekregen van FC Utrecht en de KNVB. Dat is een civiele zaak tussen de KNVB em de hooligan.  Een overtreding daarvan is moelijk te bewijzen. Maar wie van deze hooligans inde buurt van het stadion komt, kan direct zijn voorwaardelijke straf gaan uitvoeren.

Er zijn nu meer dan tachtig Utrechtfans berecht. Op 14 juni moeten de Twentefans voor de rechtbank in Almelo verschijnen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

14 juni 2012 Ook Twente hooligans veroordeeld voor geweld bij FC Utrecht

11 mei 2012 Hooligans wie zonder zonde is, werpe de eerste steen

21 maart 2012 Andere tijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.