Witte boorden weer vrij directeuren elektriciteitsfraude vrijgelaten

002142-6.tif GRONINGEN – De officier van justitie in Groningen heeft twee directeuren van de de bedrijven Rendo  en Elektrabel vrijgelaten uit voorarrest. De twee blijven verdachten in een onderzoek naar omkoping, maar volgens het functioneel parket is het niet meer in het belang van het onderzoek om deze twee witte boorden nog langer vast te houden.

Het parket onderzoekt of de directeur van Rendo een miljoen euro heeft gekregen toen dat bedrijf 6 jaar geleden voor 66 miljoen euro werd verkocht aan Elektabel. Andere gegadigden zouden zijn benadeeld.

raadkamer

De rechter-commissaris stuurde een van de directeuren twee weken geleden al naar huis. De raadkamer sloot ze vervolgens toch allebei op. Maar na twee weken vindt de officier het niet meer nodig om ze weer voor de raadkamer van de rechtbank te brengen. Een datum voor een rechtszaak is nog niet bekend. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

15 mei 2012 Witte boorden weer twee weken naar binnen

Een gedachte over “Witte boorden weer vrij directeuren elektriciteitsfraude vrijgelaten”

  1. Veel vrienden van mij hebben ook bij Rendo gezeten. Elke dag stroomstoringen en andere ongein. Ze waren meteen overgestapt naar De Nederlansche Energiemaatschappij!
    Dat er mensen werden omgekocht, verbaast me dus niks. In deze tijden van crisis zijn fraude en omkoperij helemaal uit den boze. Helaas worden deze mannen naar huis gestuurd. Graag worden ze weer voor de rechtbank gesleept en dat ze dan een keiharde straf opgelegde krijgen.

    Het is toch niet normaal dat dit soort praktijken onbestrafd worden gelaten? Ik pleit voor meer consistentie in het nederlandse strafrecht. Ook moet dit meer aan de man gebracht worden gebracht. Ik vind het goed dat u middels deze berichten dit soort zwarte praktijken aan het licht brengt.

    Het is toch ongehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.