Een vrijgesproken moeder en een volkomen onbetrouwbare aangifte van haar dochter

Rechtbank-UtrechtUTRECHT – Huiselijk geweld is de meest voorkomende vorm van geweld.Het openbaar ministerie heeft er een speerpunt van gemaakt. Net als in andere strafzaken in de rechtbank zijn de verdachten bijna altijd mannen.

mededader

Dat zijn vooral vaders die wil om zich heen hebben geslagen al dan niet onder invloed. En mannen die steeds nieuwe relaties beginnen, maar iedere keer blijven slaan. We zien zonen die tekeer gaan. Af en toe een moeder die zo vaak de andere kant op heeft gekeken dat het strafbaar is.

Zelden worden vrouwen beschuldigd van mishandeling. Maar scheidingen brengen het laagste in de mens boven. De 35-jarige Sandra voelt zich het slachtoffer van een scheiding. Haar dochter zat onder de blauwe plekken. Haar ex stapte naar het meldpunt kindermishandeling. Dat meldpunt constateerde verregaande verwaarlozing en ernstige mishandeling. Moeder Sandra moet voorkomen.

aangifte

Raadsman Aart van Voorthuizen liet de 10-jarige dochter opdraven als  getuige. Het kind vertelde aan de rechtbank dat ze door haar vader was opgestookt.  De rechtbank wees daar op een deskundige aan die de oorspronkelijke aangifte moest onderzoeken, Die deskundige laat geen spaan heel van de eerste verklaring van het meisje. Compleet onbetrouwbaar, zegt de deskundige.

Bewijs weg en de officier vraagt vrijspraak. Raadsman Van Voorthuizen noemt het nog een keer een verhaal dat een eigen leven is gaan leiden. Sandra vertelt dat ze samen met haar dochter die ze nu elk weekend ziet en jeugdzorg een nieuw leven opbouwt. De rechtbank spreekt haar vrij (jurgenswart.wordpress.com)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.