Twentse neuroloog vervolgd voor fouten bij 9 patienten

om rotterdaM ROTTERDAM – De officier van justitie vervolgt een Twentse neuroloog voor de fouten die hij bij 9 patienten heeft gemaakt. Dat is de uitkomst van jarenlang onderzoek van het Expertise Centrum Medische Zaken van het openbaar ministerie  naar de handelswijze van de voormalig neuroloog Ernst Jansen Steur.

verkeerde diagnose

De aan medicijnen verslaafde arts stelde in het Medisch Spectrum Twente sinds 1992 jarenlang verkeerde diagnoses van ziektes als alzheimer en parkinson. De  neuroloog wordt beschuldigd van mishandeling, het opzettelijk brengen en laten in een hulpeloze toestand van een hulpbehoevende, verduistering, diefstal en valsheid in geschrifte.

Het gerechtelijk vooronderzoek neemt nog geheel 2012 in beslag. Ook Jansen Steur moet nog getuigen En hij krijgt de kans om zijn verdediging te organiseren. Daarna is de strafrechter pas aan de beurt. De eerste rechtszitting in de zaak is eind 2012. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.