Twintig Heracles hooligans veroordeeld

UTRECHT – De politierechter in Utrecht veroordeelt 20 hooligans van de Almelose voetbalclub Heracles tot werkstraffen en geldboetes. De hooligans hadden zich op weg naar de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ in Alkmaar misdragen in de binnenstad van Amersfoort.

De Almelose voetbalfans gooiden met glazen en daarop volgde een confrontatie met de politie. Twee Utrechtse politierechters hadden bijna een dag werk aan het groepje. De hoogste straf was 200 uur werken wegens openlijke geweldpleging. De laagste boete was 250 euro voor het niet opvolgen van een bevel van de politie.

Alkmaar

Het is vreemd dat bij supporters van een club die nog nooit iets heeft gewonnen het idee van een bekerfinale  zoveel geweld losmaakt. Het Nederlands voetbal mag dankbaar zijn dat Heracles door een kongsi van Feyenoord en Heerenveen uit de European League is gehouden Als een treinreis naar Alkmaar al zoveel opwinding brengt, hoe zouden de fans zich hebben gedragen na een remise in Riga. Een jarenlange schorsing voor alle Nederlandse clubs zou het gevolg zijn geweest

politie

Ook de politie moet blijkbaar nog wennen aan het idee dat er hooligans uit de provincie komen. Er zijn nauwelijks platte petten in de rechtbank. De sfeer is bijna gemoedelijk. Heel anders dan tijdens de massale hooliganprocessen van de afgelopen maanden toen de rechtbank streng beveiligd was. Die Utrecht hooligans kregen ook veel hogere straffen. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.