Geldboete voor doodsbedreiging advocaat

UTRECHT – Ik ga een advocaat vermoorden zodat heel Nederland kan zien wat voor oplichters het zijn. Dat zei de 44-jarige Y.A. uit Turkijke tegen een stafmedewerker van de orde van advocaten. De stafmedewerker gaf het door aan Rik Harmsen de advocaat in kwestie. Harmsen voelde zich bedreigd en deed aangite. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij ook al een mail had gehad met de tekst: ik zal je kapot maken. Toen was hij nog niet ongerust geworden.

incasso

A. wilde een incasso voorkomen. De officier betoogt dat advocaten gewoon hun gezegende werk moeten kunnen doen. Zij noemt de situatie heel bedreigend omdat de verdachte ook de privesituatie van de advocaat kent.  Een werkstraf zou op zijn plaats zijn maar omdat A. in het buitenland verblijft, eist zij een geldboete. En omdat de hele zaak draait om de financiele problemen van A. een niet al te hoge boete. De officier vraagt 750 euro boete of 15 dagen zitten. A. is er zelf niet om er iets tegenin te brengen. Politierechter Kranenbroek neemt de eis over. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.