Spion voor de Russen blijft in de cel

den haag DEN HAAG – De 60-jarige ambtenaar Raymond P.die voor 90.000 euro zijn zaligheid heeft verkocht aan de Russen, moet in ieder geval weer drie maanden in de cel blijven. De rechtbank wijst het verzoek van zijn advocaat af om de spion vrij te laten.

schulden

Volgens de officier van justitie heeft P. 450 geheime documenten doorgespeeld aan de Russen. Dat heeft 200 euro per document gekost. Dat lijkt een koopje voor de Russen. De officier gaat ervan uit dat P. schulden had en daarom voor de Russen is gezwicht.

Duits echtpaar

P. werd opgepakt na de aanhouding van een Duits echtpaar dat jaren voor de Russen spioneerde. Op de zitting van de rechtbank  zwijgt hij. De rechtbank bepaalt dat er getuigen worden gehoord onder wie de zoon van P. en het Duitse echtpaar. De volgende zitting is op 21 augustus. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

12 april 2012 Spion voor de Russen nog drie maanden binnen

30 maart 2012 Spion opgesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.