Een katvanger of een geraffineerde dief

utrecht-20120327-00147 UTRECHT – Hij wist waar mijn kinderen woonden. Ik moest wel meedoen. Dat vertelt de 44-jarige Cor aan politierechter Ebbens. Cor is opgepakt omdat hij drie gehuurde caravans heeft laten verdwijnen. Hij deed valse aangifte van diefstal. Hij zegt nu dat hij werd bedreigd door een man van wie hij geld had geleend.

strafblad

Cor brengt het redelijk alleen zijn gigantische strafblad spreekt hem een beetje tegen. Toch is hij na een maand voorarrest vrijgelaten Hij is alweer met de reclassering aan de slag. Hij zit in de schuldsanering en hij staat op de wachtlijst voor het vierde huis. De officier noemt het een geraffineerde verduistering. Ze wil Cor nog een tijdje binnen hebben. Officier Hopker benadrukt dat er 3 maanden cel staat op de diefstal van een enkele auto. Ze is milder en eist 6 maanden waarvan 2 voorwaardelijk.

werkstraf

Dat betekent dat Cor toch weer naar binnen moet. Advocaat Wouter Hendrickx vraagt om een werkstraf. Het is overduidelijk dat Cor een katvanger is die dit allemaal niet zelf heeft verzonnen, Iemand anders is er met het geld van door, betoogt Hendrickx. Maar rechter Ebbens neemt de eis over. U moet even terug naar de gevangenis zegt ze tegen Cor. Cor laat advocaat Hendrickx direct hoger beroep aantekenen. Het zal nog wel even duren voordat Cor dat maandje moet uitzitten. Wordt vervolgd in Arnhem.(jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.