Hof laat meubelhandelaar los

arnhem ARNHEM – Het gerechtshof laat de 34-jarige Johannes L. uit Dordrecht vrij. L. heeft op dit moment 11 maanden uitgezeten van de 30 maanden onvoorwaardelijk die de rechtbank in Utrecht hem in december oplegde vanwege 19 belastingdelicten.

meubelwinkels

Het functioneel parket greep L. in de kraag bij een groot onderzoek met de naam bankstel naar fraude in meubelwinkels.  L.  bezat een paar goed lopende winkels. Hij betaalde alleen geen belasting. Die belastingschuld spaarde hij op in bv´s. Die bv´s verkocht hij door aan katvangers. Toen alles klapte, kreeg hij ook problemen met zijn klanten. Die luchtten hun hart op internet. Maar L. wordt alleen vervolgd voor belastingdelicten.

drie jaar

De rechtbank veroordeelde L.  tot drie jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk nadat de officier vier jaar had geëist. Twaalf medewerkers moesten ook voor de rechtbank verschijnen. Ze werden bijna allemaal tot werkstraffen veroordeeld. Zeven medeverdachten zijn in hoger beroep gegaan.

persoonlijke omstandigheden

Op de regiezitting bepaalt het hof dat er getuigen mogen worden  gehoord. Advocaat Arjan Syrier betoogt dat L. vrij moet om ´zwaarwegende persoonlijke omstandigheden´ Het hof oordeelt dat die persoonlijke omstandigheden op dit moment zwaarder wegen dan het maatschappelijk belang om L. in de cel te houden. De zaak gaat verder in oktober. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.