Na onherroepelijk vonnis dreigt nu ook onherroepelijke opsluiting

utrecht UTRECHT – De officier van justitie¨probeert de 34-jarige Marcel L. nog langer achter de tralies te krijgen. Volgens officier Rose is Marcel een veelpleger. Ze wil hem opsluiten in een Instelling voor Stelselmatige Daders (ISD). Dan is Marcel  twee jaar van de straat.

strafbare feiten

Marcel die al is veroordeeld werd omdat hij zich niet aan de voorwaarden bij zijn straf had gehouden, lijkt ook de nodige echte strafbare feiten te hebben gepleegd. Een autodiefstal en drie auto-inbraken staan op de dagvaarding. Officier Rose wil een glasvergelijkend onderzoek laten uitvoeren en daarom kan de zaak niet worden behandeld.

aftrek voorarrest

Advocate Monique Hilhorst wordt moe van al dat uitstel. Ze betoogt dat alle onderzoeken allang klaar zijn. Nieuw uitstel betekent dat Marcel bijna een half jaar in voorarrest zit. Die tijd krijgt hij niet terug, want ISD kent geen aftrek van voorarrest. Hilhorst eist dat de zaak nu wordt behandeld. Dat verzoek wijst de rechtbank direct af. Wel komt er glasvergelijkend onderzoek. De zaak gaat op 29 augustus verder. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook:

23 april 2012 Een onherroepelijk vonnis !

20 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis ?

6 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.