Twee jaar in de cel voor een bordje rode kool met appeltjes

UTRECHT – Een halve liter sterke drank en  twintig bier. Dat is het dagelijkse menu van de 47-jarige Willem. Willem leeft al vijftien jaar op straat en hij legt de rechtbank uit dat hij verslaafd is en dat een verslaafde iets moet gebruiken. Bij hem werkt alcohol het best. Dat is fijn want alcohol is een sociale drug en dan lig je niet met naalden in donkere portieken te spuiten, vertelt hij er ook nog bij. Dat deed hij namelijk vroeger.

daklozenopvang

En wie zoveel drinkt, moet gezond eten. Maar Willem was vergeten om zich in te schrijven voor een maaltijd in de daklozenopvang. Dus ging in Willem in een fijne Utrechtse no-go area naar de Albert Heijn. Hij was vergeten dat hij vijf euro bij zich had of hij vond het zonde om geld uit te geven aan eten en hij pikte een die¨diepvriesmaaltijd.

strafblad

Nu zegt dat hij vergeten was te betalen omdat hij dronken was. Hij zit al meer dan drie maanden vast, want het dikste deel van dit dossier is het strafblad van Willem, merkt rechter Roel den Otter op. Een strafblad van 59 pagina´s. Willem  heeft al twee keer twee jaar ISD uitgezeten.

extreme overlast

Officier Laurens Linssen eist nog een keer ISD want hij moet de maatschappij beschermen tegen deze extreme vorm van overlast moet stoppen, vindt de officier. Advocate Mildred Helmers vindt het na meer dan drie maanden voor een enkele diepvriesmaaltijd wel genoeg weest. Zo snel mogelijk vrijlaten, betoogt Helmers. De uitspraak is op 21 juni. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.