Een vriendin met een ochtendhumeur krijgt klappen

utrecht UTRECHT – Mijn vriendin heeft een ochtendhumeur als ze wakker wordt. Dat vertelt de 29-jarige Mustapha aan de rechtbank. Hij hoestte zijn vriendin wakker en toen kregen ze ruzie, voegt hij eraan toe.

De vriendin verklaarde bij de politie dat Mustapha haar te lijf was gegaan. Hij had geprobeerd om haar te wurgen en daarna had hij haar met haar hoofd tegen de bedrand gegooid. De politie was er al voor de vierde keer bij Mustapha thuis. De politie drong erop aan dat de vriendin eens een keer aangifte deed. Advocaat Achmed Baaijens vindt dat de politie die aangifte heeft voorgekauwd.

aangifte intrekken

Mustafa wordt vervolgd wegens poging tot doodslag. Maar toch is hij op vrije voeten. De vriendin stapt naar de politie om de aangifte in te trekken. Dat kan niet in Nederland, maar het weegt wel mee. De vriendin bestookte de rechtbank en de officier met brieven om haar vriend vrij te laten. De officier laat de man ook vrij en roept de vriendin op als getuige. Zodat ze aan de rechtbank haar waarheid kan vertellen.

De vrouw verschijnt echter niet. Officier Laurens Linssen vertelt dat hij de zaak niet wil afdoen zonder dat de rechtbank het verhaal van de vrouw kan horen. Advocaat Baaijens is het daarmee eens en de zaak wordt uitgesteld. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.