Vrijspraak voor verzet tegen politie na Wolfsen spuugdemonstratie

utrecht-20120427-00170 UTRECHT – De politierechter spreek de 24-jarige R. H. vrij van het beletten van de aanhouding van een medemonstrant. Zij heeft volgens rechter Ficq wel een agent geduwd maar daar wordt H. niet van beschuldigd. Dan rest alleen vrijspraak.

Wolfsen

H. deed mee aan een demonstratie tegen politiegeweld waarbij burgemeester Aleid Wolfsen werd bespuugd. Daarna werden de demonstranten door het centrum van Utrecht gejaagd in de richting van het Centraal Station, Daar probeerde de politie een demonstrant te houden.  Volgens de agenten bemoeide H. zich daarmee en dat mag niet. H. holde weg. Een agent op de motor zette de achtervolging in. Hij reed H. klem tegen een hek en ze werd meegenomen. Ze zat twee dagen ten onrechte vast en ze had een gekneusde pees.

medestanders

H. ziet eruit als een lid van de alternatieve scene. Meestal loopt de rechtbank dan vol met medestanders die de demonstratie nog een keer over willen doen. H. heeft alleen een vriend bij zich, een kaalgeschoren jongen met piercings in zijn mond. 

De officier van justitie vindt het bezwaarlijk dat H. al vaker is veroordeeld. De officier acht bewezen dat H. de arrestant heeft weggetrokken.  Ze eist 12 uur werkstraf. Advocaat Willem Jebbink  heeft de verklaringen van de agenten goed gelezen. Niemand verklaart dat H. iemand wegtrekt. Rechter Ficq neemt dat over. H. verlaat opgelucht lachend de rechtbank.  Dat is altijd een fijn gezicht.  (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.