Slachtoffer woningoverval dacht dat er een ploeg van Opsporing Verzocht voor de deur stond

4052501 UTRECHT –  Ik moest aan Opsporing Verzocht denken toen ik die jongens zag. Dat leest rechter Peter  de Beer voor uit een indrukwekkende slachtofferverklaring van een moeder wier woning werd overvallen  door vier gemaskerde Marokkaanse jongens. De jongens blinddoekten en boeiden de vrouw. Ze deden vervolgens net of ze haar 11-jarige dochter sloegen. Het meisje staat een half jaar later nog steeds rechtop in haar bed als ze een geluid hoort.

kinderen

De vier beesten die dit zouden hebben verzonnen, zitten tegenover rechter De Beer.  Zonder hun vermommingen zijn het zulke kinderen dat niet voor te stelen iemand ooit bang voor ze is geweest. Ze vinden het allemaal heel erg voor die mevrouw. Maar drie verdachten ontkennen dat ze ooit in die woning geweest. De jongens zijn nu allemaal 18 jaar oud. Tijdens de overval waren twee verdachten nog 17 en dat scheelt een hoop in de straf.

vier jaar

Een minderjarige heeft bekend dat hij in de woning is geweest. Maar hij zegt nu dat hij daar niets heeft gedaan. Hij verklaart ook niets over de andere drie verdachten. De officier eist tegen de twee ontkennende meerderjarigen 4 jaar cel. De ontkennende minderjarige hoort 2 jaar eisen. Het bekennende kind moet een jaar naar de cel met nachtdetentie als hij weer naar school gaat.

Dat zijn hele grote verschillen, vindt advocaat Dennis Vlielander die een volwassen overvaller verdedigt. Hij vraagt vrijspraak. Subsidiair vraagt hij de rechtbank die verschillen in de straffen minder groot te maken, omdat er natuurlijk heel weinig verschil in leeftijd is tussen de vier jongens. De uitspraak is op 25 juni. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.