Weggepeste Marokkaanse familie de eerste slag is voor Yehudi Moszkowicz

Wetboek_dicht UTRECHT – Het openbaar ministerie adviseert het gerechtshof om toch vervolging in te stellen tegen een verdachte die zou hebben ingebroken bij een Marokkaans gezin. Dat gezin is de Utrechtse wijk Terwijde uitgepest.

Moszkowicz

Het gezin voelde zich heel erg lang en vaak gepest door een groep jongens. Maar er is maar een verdachte veroordeeld. voor een enkele inbraak. Een aantal zaken zijn geseponeerd. Advocaat Yehudi Moskowicz spande een artikel 12 procedure aan bij het gerechtshof in Arnhem om vervolging af te dwingen.

nieuw bewijs

Het gerechtshof vraagt in zo´n  procedure standaard advies aan het openbaar ministerie. Volgens persvoorlichtster Mary Hallebeek adviseert het openbaar ministerie nu in een zaak toch te vervolgen. Er is nieuw bewijs gevonden en het Utrechtse parket ziet wel een kans. Het grootste deel van de vordering van de jonge Moszkowicz moet wel worden afgewezen, vindt het openbaar ministerie.  (jurgenswart.wordpress.com)

3 gedachten over “Weggepeste Marokkaanse familie de eerste slag is voor Yehudi Moszkowicz”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.