Corrigerend gedrag Ajax supporters beloond met werkstraf

utrecht UTRECHT – Wij zijn de ouderen in het vak. Wij moeten de jongeren af en toe corrigeren. Het is allang weer bijgelegd. We hebben zelfs al weer samen een biertje gedronken. Dat vertellen een 34-jarige man uit Twisk en 42-jarige man uit Hoorn aan politierechter Koppert.

De twee zijn doorgewinterde Ajaxfans die ook alle uitwedstrijden bezoeken. Op de beelden die op de laptop van de griffier worden afgespeeld, is duidelijk te zien dat de twee oudere jongens tijdens de wedstrijd FC Utrecht Ajax een eigen supporter te lijf gaan. Er ontstaat veel onrust onder de Ajaxfans in het uitvak. De Hoornaar bedreigt ook nog buiten een andere Ajaxfan die aan het filmen is. Want filmen is tegen de regels, vertelt hij aan de rechter.

uitwedstrijden

De twee vinden het eigenlijk niet nodig dat ze bestraft worden want zo is de sfeer tijdens uitwedstrijden van Ajax. Officier van justitie Henk Jan Starrenburg  dat vreemd genoeg juist een reden om wel op te treden, want iedereen moet met zijn kind van 8 naar het voetbal kunnen. Ook naar een uitwedstrijd, vult de officier aan. Hij eist 70 uur werkstraf wegens openlijke geweldpleging tegen allebei.

Raadsman Christian Visser moet toegeven dat er op de laptop genoeg openlijk geweld te zien is van de twee verdachten. Hij wijst erop dat de twee mannen nauwelijks strafblad hebben en dat ze in hun dorp als zware criminelen door acht agenten zijn opgehaald. Visser benadrukt dat alle andere fans een geldboete hebben gekregen. Rechter Koppert vindt de feiten te erg voor een boete. Ze legt 40 uur werken op. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.